در حال بارگزاری
حذف لودینگ

مرکز جامع توانبخشی وحدت

 

 


مرکز بازتوانی عصبی وحدت (VNRC)
بزرگترین و مجهزترین مرکز تحریک مغزی ایران

مرکز بازتوانی عصبی وحدت (VNRC) به منظور ارائه خدمات به افراد مبتلا به بیماری های مغز و اعصاب و روانپزشکی از آذرماه امسال (۱۳۹۷) کار خود را آغاز کرده است. این مرکز با محور قرار دادن دانش علوم اعصاب سعی دارد که جدیدترین و موثرترین درمان‌ها را درکنار روش‌های معمول بازتوانی برای بیماران ارائه کند. هدف درمانی غالب در این مرکز استفاده از روش های غیرتهاجمی تحریک مغزی در ترکیب با روش‌های درمانی معمول نظیر کاردرمانی و فیزیوتراپی است. این مرکز شامل بخش های زیر است:
واحد ارزیابی عملکرد سیستم عصبی
بیماران در بدو ورود به مرکز، در این بخش، از نظر وضعیت عملکرد مغزی خود مورد بررسی قرار می گیرند. این کار از طریق معاینه عملکردی سیستم عصبی و نیز بررسی امواج مغزی و نقشه مغزی افراد بوسیله الکتروانسفالوگرافی، انجام می گیرد و طرح اصلی درمان عصبی و توانبخشی بیمار در این بخش توسط متخصص مربوطه ارائه می گردد. همچنین متخصص این واحد با ارزیابی میان دوره ای فعالیت مغز، مراجع، تیم درمان و پزشک متخصص را از میزان تغییرات ایجاد شده آگاه می نماید.

واحد ارزیابی و توانبخشی شناختی
از آنجا که بیماری های نورولوژیک مختلف به بخشهای مختلفی از مغز آسیب وارد نماید، بنایراین در بسیاری از موارد، آسیبها محدود به نقص عملکرد حرکتی نبوده و بیماران دچار آسیبهای شناختی نیز می شوند. نکته قابل توجه این است که متاسفانه در بسیاری از موارد بیماران و یا خانواده آنان متوجه وقوع چنین آسیبهایی نیستند و اختلال ایجاد شده در عملکرد بیماران را صرفا ناشی از نقایص حرکتی آنان می دانند. از اینرو ارزیابی و بررسی وضعیت شناختی بیماران سکته مغزی از اهمیت بسیاری برخوردار است. واحد ارزیابی و توانبخشی شناختی اقدام به بررسی جامع وضعیت ادارکی و شناختی بیمار نموده و در صورت لزوم برنامه درمانی متناسب را به وی ارائه میدهد. همچنین در صورت لزوم، روشهای نوروتراپی متناسب را به بیمار پیشنهاد می دهد.

واحد تحریک مغزی
این واحد مجهز به دستگاه تحریک مغناطیسی و الکتریکی مغز می باشد که از طریق آن پروتکل مورد نظر جهت تحریک مغناطیسی یا الکتریکی مغز به اجرا در می آید. rTMS ابزار قدرتمندی برای تحریک قشر حرکتی مغز است. از طریق این روش ما قادر خواهیم بود مداخله را در ناحیه ای که آسیب به آن وارد شده است انجام دهیم و از این رو اثرات این روش درمانی سریعتر و بیشتر خواهد بود. طول جلسات rTMS متفاوت بوده و معمولاً از ۲۰ دقیقه تا ۴۵ دقیقه متغیر است. این دستگاه از ۱۰ سال پیش مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) قرار گرفته و در سال ۲۰۱۴ برای درمان میگرن و در سال ۲۰۱۸ برای درمان وسواس تایید شده است.

واحد کاردرمانی
در این واحد کلیه اقدامات مورد نیاز با هدف توانبخشی حسی و حرکتی بیماران سکته مغزی انجام می شود. این اقدامات اعم از ارائه تحریکات و رژیمهای حسی، تمرینات حرکتی ، کمک به ایجاد تعادل و هماهنگی حرکتی در بیماران و نیز آموزش مراجعین و خانواده های آنان در جهت کمک به بهبود عملکرد بیماران در فعالیتهای روزمره زندگی می باشد.

واحد فیزیوتراپی
این واحد به دنبال ارزیابی های انجام شده، با توجه به مشکلات بیمار، با ارائه برنامه درمانی مخصوص هر بیمار جهت کاهش درد، کاهش اسپاسم و سفتی عضلات، بهبود قدرت و هماهنگی عضلات، بهبود سطح انرژی ، بهبود تعادل، کاهش خطر افتادن و اصلاح الگوی راه رفتن، فرد را به سمت مستقل شدن در انجام فعالیت های روزمره و بهبود کیفیت زندگی هدایت می کند که برای رسیدن به این اهداف از انواع روش ها و دستگاه های فیزیوتراپی مانند مگنت تراپی، شاک ویو تراپی، لیزر تراپی، درای نیدلینگ و غیرهاستفاده می شود.

واحد گفتار درمانی
در واحد گفتاردرمانی خدمات ارزیابی و درمان به افرادی که به دنبال سکته مغزی دچار مشکل در تکلم شده¬اند، ارائه خواهد شد. اقدامات درمانی شامل روش¬های توانبخشی گفتار، تقویت عضلات صورت و تقویت درک بیماران می¬باشد. همچنین در این مرکز از rTMS به عنوان ابزار مکمل در درمان بیماران استفاده خواهد شد.

واحد بازتوانی عضلات کف لگن
مجموعه ی کف لگن گروهی از عضلاتی را شامل می شود که علاوه بر حفظ ثبات ساختار لگن همانند یک سبد عمل میکند و احشا داخل لگن اعم از مثانه، رکتوم، رحم، پروستات، مجاری ادراری را نگه می دارد. این مجموعه به عنوان یک واحد عصبی عضلانی نفش مهمی در حفظ کنترل ادرار و مدفوع، ایجاد پاسخ جنسی نرمال و زایمان موفقیت آمیز دارد. اختلالات کف لگن از نقص کارکردی این مجموعه ی عصبی عضلانی در ایجاد و حفظ انقباض و انبساط عضلات لگن ناشی می شود و با علائمی همچون بی اختیاری دفع، یبوست، احساس سنگینی و درد در واژن و رابطه جنسی دردناک همراه است.
به طور کلی اهداف درمانی برای مبتلایان به این اختلال عبارتند از بهبود مشکلات دفع، کاهش درد و پیشگیری یا محدود نمودن ناتوانی های جسمی است.
در این مجموعه، از تکنولوژی های نوین عصب شناسی برای بازتوانی و بهبود نواقص عملکردی عصبی- عضلانی کف لگن استفاده می شود. در این روش ها با تحریک مستقیم نواحی مغزی و نخاعی کنترل کننده ی عضلات کف لگن با استفاده از تحریک الکتریکی فراجمجمعه ای (tDCS) و تحریک مغناطیسی فراجمجمعه ای(TMS) می توان میزان ………. و عملکرد عضلات لگن را ارتقا بخشید. از دیگر روش های درمانی این مجموعه می توان به بیوفیدبک اشاره کرد که در آن پاسخ های الکتریکی که از بدن دریافت می شود به بیمار برای ایجاد تغییر در عملکردهای فیزیولوژیکی بدنش کمک می کند.

لینک سایت بخش مرکز جامعه توابخشی وحدت :www.vahdatrehab.com

اشتراک گذاری :
free hit counter